[...] istotny wpływ na poziom cholesterolu. Janek powinien spożywać zdrowe tłuszcze: kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 . Źródła zdrowych tłuszczy: * tłuste ryby morskie oraz tran zawierają kwasy tłuszczowe omega-3 * orzechy : brazylijskie , włoskie, migdały, *słonecznik * oleje: rzepakowy, lniany *oliwa z oliwek Tłuszcze dodajemy do każdego [...]
[...] Jest to wynikiem wielu zależności które rządzą organizmem. Kardynalnym argumentem jest nadmiar kalorii potrzebny do zwiększenia masy ciała i rola insuliny która wpływa na transport aminokwasów do komórek mięśniowych i odkładanie nadmiaru spożytych węglowodanów w tkance tłuszczowej. Wynika to między innymi z faktu, że receptory na które działa [...]
[...] jest syntetyzowana w wystarczającej ilości. Źródła witaminy D w żywności to przede wszystkim tłuste ryby (śledź, makrela, tuńczyk), mleko o zawartości tłuszczu powyżej 1,5%, tran. W niektórych przypadkach lekarz może zlecić dodatkowe zażywanie preparatów witaminy D. • Należy również pamiętać o witaminach antyoksydacyjnych - C, E i [...]
[...] (białka, tłuszczów, węglowodanów) pod wpływem enzymów trawiennych na związki proste, przyswajalne przez organizm. Czyli na takie cząsteczki, które będą mogły być przetransportowane przez komórki nabłonka kosmka jelitowego w jelicie cienkim, gdzie dochodzi do wchłaniania. Metabolizm - cały szereg biochemicznych przemian zachodzących w [...]
[...] staram się coś kupić. Piję dużo wody mineralnej niegazowanej, min. 1.5l dziennie, max 3l. Staram się nie jeść za dużo i się przyzwyczaiłem do tego. rano i wieczorem wcinam tran (dla zdrowotności jak to się mówi...) Cel: szybka redukcja Ograniczenia żywieniowe: nie mogę jeść ryb w dużych ilościach. Stan zdrowia: otyłość, poza tym ok. [...]
[...] tak Preferowane formy aktywności fizycznej: ćwiczenia cardio w domu i siłownia, czasem basen i bieganie Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : obecnie falvit mama i tran; wcześniej różne witaminy i doraźnie leki antyhistaminowe Stosowane wcześniej diety : nie- tylko w miarę racjonalne odżywianie *** Nie chcę schudnąć, nie lubię figury [...]
[...] zrodlo tluszczy w naszej diecie), orzechy(najlepsze wloskie, migdaly), nasiona i pestki(polecam dynie), zoltka jaj, olej lniany wysokolinolenowy tłoczony na zimno, tran lub omega 3, maslo. Po pewnym czasie kiedy juz nabierzemy doswiadczenia powinnismy zachowywac proporcje:nasycone/jednonienasycone/wielonienasycone 1/2/1 ale na samym [...]
[...] kg masy. 1g tluszczow = ok. 9 kcal. WODA: Jest najwazniejszym skladnikiem organizmu. Miesnie w 70% skladaja sie z wody. Zapewnia ona odpowiednie nawodnienie organizmu oraz transportuje skladniki odzywcze i oczyszcza organizm z toksyn. Nalezy pic dziennie min. 3l wody (najlepiej niegazowanej). No dobra a teraz co, jak, kiedy i w jakich ilościach [...]
Witam ponownie! Ten artykuł będzie poświęcony redukcyjnej diecie węglowodanowej. Chciałbym od razu zaznaczyć, że nie uważam, że ta dieta jest najszybszym sposobem na spalenie tłuszczu. Są szybsze metody. Niemniej jednak, jak wskazują badania, taki sposób tracenia zbędnych kilogramów jest długoterminowy i TRWAŁY. Efekt jo-jo praktycznie nie [...]
Aby w pełni odpowiedzieć na pytanie zawarte w tytule, musimy sobie wpierw uświadomić, w jakim celu planujemy stosować spalacz tłuszczu? Do głowy przychodzą mi minimum trzy główne zastosowania. Po czwarte - z obniżonym libido i możliwościami realizacji seksualnej... Długotrwałe ograniczenie kalorii odbierane jest przez organizm jako okres głodu, [...]